Uwaga, otwiera nowe okno. PDFDrukujEmail

altJADŁOSPIS

23.10-27.10.2017













Poniedziałek:

śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek, gruszka, herbata z cytryną /1,7,10/

obiad: koperkowa z lanymi kluskami na kurczaku, ziemniaki z koperkiem, kotlet rybny, surówka z kiszonej kapusty, kompot /1,3,4,7,9/

podwieczorek: budyń waniliowy /wyrób własy/, ciastka pełnoziarniste /1,7/


Wtorek:

śniadanie: kawa na mleku, herbata owocowa, pieczywo mieszane z masłem, szynka, sałata, rzodkiewka, ogórek, mandarynka, /1,7,10/

obiad: barszcz czerwony z ziemniakami na kurczaku, risotto z mięsem drobiowym, kompot /1,7,9/

podwieczorek: ciasto marchewkowe, herbata z cytryną /1,3,7/


Środa:

śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, winogron, herbata owocowa /1,7,10/

obiad: pieczarkowa z makaronem na maśle, ziemniaki z koperkiem, indyk w sosie własnym, kapusta czerwona, kompot /1,3,7,9/

podwieczorek: sałatka owocowa, ciastka owsiane, herbata owocowa /1,5/


Czwartek:

śniadanie: płatki kukurdziane na mleku, pieczywo mieszane z masłem, dżem 100%, banan, herbata z cytryną /1,7,10/

obiad: grysikowa na kurczaku, ziemniaki, gulasz wieprzowy, marchewka duszona z groszkiem, kompot /1,7,9/

podwieczorek: soczek owocowy, ciastka biszkoptowe /1/


Piątek:

śniadanie: kawa z mlekiem, pieczywo mieszane z masłem, szynka, sałata, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, jabłko, herbata owocowa /1,7,10/

obiad: zupa grochowa z kiełbasą, racuchy z rodzynkami, kompot /1,3,7,9/

podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, jajko ze szczypiorkiem, papryka, ogórek kiszony, banan, herbata z cytryną /1,3,7/


ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:


  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne.
  6. Soja i pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Sezam i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki.
  12. Łubin i pochodne.

    Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jaki zawiera danie.