Uwaga, otwiera nowe okno. PDFDrukujEmail

altJADŁOSPIS

11.12-15.12.2017













Poniedziałek:

śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, sałatka z tuńczykiem z serem żółtym i ogórkiem kiszonym, pomidor ze szczypiorkiem, gruszka, herbata z cytryną /1,4,7,10/

obiad: zupa krem na maśle z papryki czerwonej z groszkiem ptysiowym, pierś z kurczaka w migdałowej skorupce, ziemniaki, buraki czerwone, kompot /1,3,7,9/

podwieczorek: pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, sałata zielona, rzodkiewka, ogórek zielony, herbata owocowa /1,7,10/


Wtorek:

śniadanie: zupa mleczna z owocowym musli, pieczywo mieszane, masło, ser żółty, dżem 100%, pomidor, ogórek zielony, kiwi, herbata owocowa /1,7,10/

obiad: kapuśniak na indyku z ziemniakami, makaron ze szpinakiem, warzywami i indykiem, kompot /1,9/

podwieczorek: actimel naturalny, ciasteczka owsiane /1,3,7/


Środa:

śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa duszona w plastrach, szynka, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek kiszony, banan, herbata z cytryną /1,7,10/

obiad: zupa ogórkowa na indyku z ryżem, kotlet schabowy w pomidorowej panierce, ziemniaki z koperkiem, mizeria kompot /1,3,7,9/

podwieczorek: jabłko pieczone z cynamonem (wyrób własny), herbata z cytryną /1/


Czwartek:

śniadanie: kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko ze szczypiorkiem, szynka, pomidor, rzodkiewka, jabłko, herbata owocowa /1,3,7,10/

obiad: zupa meksykańska z fasolą czerwoną, kukurydzą i szynką, knedle ze śliwkami, kompot /1,3,7,9/

podwieczorek: serek waniliowy z owocami (wyrób własny) chrupki kukurydziane, herbata owocowa /1,7,10/


Piątek:

śniadanie: kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor, papryka czerwona, ogórek zielony, winogrona, herbata owocowa /1,7,10/

obiad: zupa prowansalska z kaszą jaglaną na kurczaku, dorsz zapiekany w sosie serowym, ziemniaki, kapusta kiszona duszona, kompot /1,3,4,7,9/

podwieczorek:budyń czekoladowy (wyrób własny), ciasteczka biszkoptowe, herbata owocowa /1,3,7/


ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:


  1. Zboża zawierające gluten.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jaja i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne.
  6. Soja i pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne.
  8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje.
  9. Seler i produkty pochodne.
  10. Sezam i produkty pochodne.
  11. Dwutlenek siarki.
  12. Łubin i pochodne.

    Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jaki zawiera danie.