Uwaga, otwiera nowe okno. PDFDrukujEmail

Znalezione obrazy dla zapytania jadłospis z kubusiem puchatkiemJADŁOSPIS

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

28.05.2018

poniedziałek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor , ogórek zielony, rzodkiewka, jabłko, herbata owocowa

/1,7,10/

I DANIE: Zupa koperkowa na kurczaku z warzywami

II DANIE: Racuchy z jabłkami, kompot

/1,3,7, 9, /

Actimel owocowy, ciasteczka biszkoptowe

/1,3, 7,10/

29.05.2018 wtorek

Kawa na mleku, pieczywo mieszane z masłem, szynka, pomidor ze szczypiorkiem, papryka czerwona, kiwi, herbata owocowa

/1, 7,10/

I DANIE: Barszcz czerwony na indyku z ziemniakami

II DANIE: Makaron ze szpinakiem i indykiem, kompot

/1,3, 7,9/

Budyń czekoladowy (wyrób własny), herbata owocowa

/1, 7 /

30.05.2018 środa

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, makrela wędzona, ser żółty, ogórek kiszony, pomidor ze szczypiorkiem, pomarańcz, herbata z cytryną

/1,4, 7,10/

I DANIE: Lane ciasto na rosole z warzywami

II DANIE: Schab w cieście, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej, kompot

/1,3,7,9, /

Jogurt naturalny z malinami(wyrób własny), chrupki kukurydziane

/1,7 /

31.05.2018 czwartek

01.06.2018

piątek

Kakao na mleku, pieczywo mieszane z masłem, jajko na twardo, ser żółty, pomidor ze szczypiorkiem, ogórek zielony, banan, herbata owocowa

/1,3,7,10/

I DANIE: Krem z zielonego groszku na maśle z groszkiem ptysiowym

II DANIE: Kotlet rybny, ziemniaki z koperkiem, surówka z ogórkiem kiszonym, kompot

/1,3,4,7,9/

Ciasteczka zbożowe,

Lody

/1,3,7,10/

ALERGENY WYSTĘPUJĄCE W POSIŁKACH:

1. Zboża zawierające gluten.

2. Skorupiaki i produkty pochodne.

3. Jaja i produkty pochodne.

4. Ryby i produkty pochodne.

5. Orzechy ziemne, arachidowe i pochodne.

6. Soja i pochodne.

7. Mleko i produkty pochodne.

8. Orzechy tj.: migdały, orzechy laskowe, włoskie, pistacje.

9. Seler i produkty pochodne.

10. Sezam i produkty pochodne.

11. Dwutlenek siarki.

12. Łubin i pochodne.

Zgodnie z rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady Nr 1169/2011 w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, które ze szczególnym uwzględnieniem alergenów, muszą być łatwo dostępne tak aby rodzic miał świadomość, że w odniesieniu do danej żywności występują kwestie związane z alergiami i nietolerancją pokarmową. W związku z powyższym przy jadłospisie będzie można znaleźć spis alergenów, a przy każdym dniu numer alergenu jaki zawiera danie.